Ilyen volt a kutatók éjszakája

Az egyetem intézetei – a Műszaki, a Társadalomtudományi, az Informatikai, valamint a Tanárképző Központ is - sok érdekes előadással, témával készültek a szeptemberi eseményre, amely este hat órától vette kezdetét.

A Műszaki Intézet programjait az Egyetem „M”, „P” és „C” épületeiben lehetett megtekinteni. Olyan érdekes előadások szemtanúi lehettünk, mint például „Ehető Anyagtudomány – cukor rózsa és egyéb figurák készítése”, „Lufivarázslat” és „Vulkánkitörés”.

Az Informatika Intézet előadásában bemutatták, milyen lehetőségeket kínál a közigazgatás hiteles levelezésre.

A Társadalomtudományi Intézet egyik előadásában speciális 3D környezetbe helyezte az oktatást és úgy mutatta meg az interaktív lehetőségeket, illetve a DUE TV stúdióban bárkiből lehetett az „Idei kvíz bajnok”, hiszen akit a média világa érdekelt kipróbálhatta magát egy humoros és izgalmas vetélkedőben.

A Tanárképző Központ örvendhetett talán a legnagyobb látogatottságnak, hiszen a P épület folyosóján „Retro- mesék és játékok világába” csöppentek az odalátogatók. Volt retro mesékből összeállított vetítés, érdekes kvízek ajándékokért, ki lehetett próbálni régi konzolos játékokat, de egy igazán „modern” játék is színesítette a programjukat: Zümit a robotméhecskét egy akadálypályán kellett végig vezetni a gyerekeknek, ahol szintén retro mesehősök tűntek fel fejtörőkkel és történetekkel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük