Gazdálkodástudományi Szakmai Kollégium (GTSZK)

A Gazdálkodástudományi Szakmai Kollégium célja, hogy a jövő vállalkozói és gazdasági vezetői számára már a főiskolai évek alatt lehetővé tegye azt, hogy a szakmai tanulmányok folytatása mellett magas színvonalú vezetői képzésben részesüljenek, vállalkozói-vezetői gyakorlatot és készségeket, modern gyakorlati és menedzsment ismereteket sajátítsanak el öntanuló módon és magas fokon.

Mindezek mellett célja, hogy az érdeklődő és szakmailag elkötelezett gazdálkodástudománnyal (Gazdász és Műszaki Menedzser egyaránt) foglalkozó hallgatókat összefogja, segítse kutatómunkájukat, és színvonalas rendezvényeket szervezzen a részükre.

A GTSZK fő feladatai

a) Tagjai számára – a főiskolai kötelezettségek eredményes teljesítése mellett, azokon túlmenő – egyéni és közös alkotó-, kutatómunka feltételeinek megteremtése, biztosítása.

b) Hatékony fórum megteremtése minden olyan kezdeményezésnek, mely a GTSZK hallgatóinak kulturális fejlődését, szakmai-, közművelődési-, szabadidő-eltöltési és szórakozási igényeinek minőségi biztosítását, hatékony képviseletét, oktatási, tudományos tevékenységének segítését célozza.

c) Saját kurzusrendszer beindításához szükséges alapok megteremtése, majd a rendszer kialakítása, működtetése és folyamatos továbbfejlesztése.

d) Olyan fórum megteremtése, mely teret biztosít a szakmai ismeretek bővítésének, az eszmecserének és a vitának. Ennek eszközeként szakmai elektronikus fórum, adatbázisok és publikációs lehetőségek létrehozása és üzemeltetése.

e) A hallgatói öntevékeny csoportok tevékenységének segítése, pályázati úton való támogatása, továbbá kapcsolatok felvétele és ápolása más hazai, illetve külföldön működő szakmai és érdekképviseleti diákszervezetekkel. Közreműködés a pályakezdő fiatalok továbbképzésének, elhelyezkedésének elősegítésében. Ennek keretén belül állásbörzék, konferenciák, szakmai rendezvények szervezése.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük